#Salate

Pytagora este in primul rand un SaladBar, adica locul unde produsul principal are la baza salata.

Salata este cel mai sanatos aliment al zilelor noastre. Salatele proaspete contin vitamine, nutrienti si antioxidanti, energizeaza si tonifica intreg organismul. Salatele inseamna sanatate si placere, textura, mirosul si culorile ne incita toate simturile, iar de multe ori ne ofera si o senzatie racoroasa.

Salatele sunt foarte bogate in fibre vegetale, constituienti ce au efecte benefice asupra mai multor aspecte ale sanatatii noastre decat am crede initial. O dieta bogata in fibre poate reduce semnificativ colesterolul si poate preveni constipatia, poate induce mult mai rapid senzatia de satietate si astfel va ajuta la pierderea in greutate sau la mentinerea greutatii in limite optime.

Salatele pot stimula tranzitul gastrointestinal, ceea ce are un important efect mai ales daca in timpul iernii dieta noastra a fost predominant carnata. Fibrele pot ameliora toleranta la glucoza, si vor imbunatati raspunsul la insulina al organismului, pot avea efecte protectoare impotriva hipertensiunii si impotriva altor afectiuni cardiace si uneori pot reduce riscul de aparitie a cancerelor (in special cancerelor digestive).

Comments are closed